A A A K K K

28 грудня ОПЗ зупинить агрегат з виробництва аміаку

«Скандали і втручання в операційну діяльність підприємства не можуть не вплинути на його результативність, – написав на своїй сторінці у Facebook Голова Фонду Ігор Білоус. –У випадку ОПЗ вони вже призвели до руйнівних наслідків. Два дні тому до Фонду звернувся директор заводу з проханням дозволити зупинку одного з агрегатів аміаку з 28 грудня 2015 року. Це зумовлено ціною на газ. За розрахунками, які надав директор, у разі, якщо постачальником газу на ОПЗ буде НАК «Нафтогаз України», підприємствоу січні 2016 року отримає реальні збитки.  Якщо завод отримає реверсний газ з Європи, збитки будуть меншими».

Як він зазначив, ціна на газ, довкола постачання якого точаться скандали, – не єдина причина того, що завод поступово стає збитковим. За прогнозами, світове виробництво аміаку у 2016 році зросте, а ціни на нього зменшаться, тож конкуренти, які мають дешевший газ, матимуть переваги. Саме тому, враховуючи ситуацію на ринку, Фонд прагнуввстигнути вчасно продати ОПЗ.

«Було б добре, аби заводу дали спокійно працювати, а нам – підготувати його належним чином до вигідної для держави приватизації», –підкреслив керівник Фонду.