A A A K K K

Винні у злочинних діях щодо працівників АТ «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» понесуть кримінальну відповідальність

19 травня 2020 року було здійснено підпал автомобіля керівника відділу економіки та фінансів АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Кириченко О.М.

За фактом підпалу Голосіївським РУ ГУ МВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 («Умисне знищення або пошкодження майна») Кримінального кодексу України. Максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк десять років.

Це вже не перший випадок злочинних дій щодо працівників ОГХК, які пов’язані з їх професійною діяльністю. В ніч з 16 на 17 травня 2020 року невідомі здійснили незаконне проникнення до помешкання члена правлінняя ОГХК Кияшка Ю.В., який відповідає за фінансовий напрям у компанії, звідки викрали ноутбук та робочу документацію.

Нове керівництво ОГХК вбачає у діях зловмисників продовження спроб олігархічних груп за будь-яку ціну повернути важелі управління компанією. 19 травня 2020 року відбулося оновлення правління АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», що є продовженням курсу кадрового і фінансового оздоровлення підприємства та його підготовки до приватизації. Будь-які спроби вплинути на роботу підприємства зустрінуть жорстку відповідь.

«Спроби олігархічних груп повернути контроль над підприємством приречені на невдачу. ОГХК втратила статус «годівнички» для ділків, які останні роки вимивали фінансові ресурси підприємства. Стратегічному курсу на ліквідацію корупційних схем і проведення приватизації ОГХК альтернативи немає.

Зловмисники, які причетні до підпалу авто нашої працівниці, будуть неодмінно притягнуті до кримінальної відповідальності. Ми тримаємо цю справу на особистому контролі та надамо всю необхідну юридичну підтримку постраждалій», – заявив тимчасово виконуючий обов'язки Голови правління ОГХК Пітер Девіс.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.