A A A K K K

ОГХК розпочав новий етап робіт з отримання ліцензій на видобуток сировини

АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та Державна служба геології та надр України створять спільні робочі групи з питання отримання ОГХК нових ліцензій на видобуток корисних копалин. Домовленості були досягнуті під час зустрічі керівництва ОГХК з головою Держгеослужби Романом Опімахом 11 червня 2020 року.

З боку Держгеослужби будуть залучені технічні спеціалісти, які будуть працювати за напрямом отримання ліцензій для ОГХК. Нові ліцензії забезпечать видобуток сировини як мінімум на 10 років наперед, що дозволить підвищувати рівень інвестиційної привабливості компанії і її капіталізацію напередодні підготовки до приватизації.

«Однією з найважливіших проблем ОГХК є отримання дозволів на розробку нових родовищ. У ході перемовин з Держгеослубою нам вдалося погодити план дій щодо отримання спецдозволів на користування надрами на нових ділянках Межирічного родовища ільменітових руд», – повідомив Артур Сомов, заступник тимчасово виконуючого обов’язки Голови правління ОГХК.

Отримання ліцензій на використання нових ділянок Межирічного родовища стане запорукою довгострокового розвитку Іршанського ГЗК, який є складовою частиною ОГХК.

Довідка

АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» – державне підприємство, один з найбільших у світі виробників титанової сировини. У 2018 р. чистий прибуток компанії склав 114,9 млн грн, вартість активів – 3,4 млрд грн. В структуру ОГХК входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.