A A A K K K

Готель «Дніпро»: приватизаційний аукціон відбудеться 15 липня

За словами Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, безпрецедентний аукціон відкриє процес залучення сталих інвестицій в економіку України.

«Наша команда перетворила пронизаний корупційними схемами готель «Дніпро» на потенційний майданчик для нових інвестицій в Україну. Ми зробили це заручившись допомогою всіх гілок влади, міжнародних партнерів та за повної підтримки Президента України. Тому сьогодні я повідомляю: прозорий аукціон готелю «Дніпро» відбудеться 15 липня. Наше завдання – влаштувати справжні перегони інвесторів за право отримати історичний готель у центрі Києва, на самісінькій Європейській площі», – заявив Дмитро Сенниченко.

Він також зазначив про те, що незважаючи на пандемію та карантин, Фонду вдалося зацікавити десятки інвесторів з усього світу.

«Це значить, що ганебна ситуація, коли такий готель приносить у бюджет 10 000 гривень на місяць, залишиться в минулому. Нам потрібні нові робочі місця і податки в бюджет, які будуть у сотні разів більші, ніж те, що держава отримує від готелю «Дніпро» зараз. Саме тому ми висунули жорсткі умови щодо сплати боргів та інших принципових речей. Я також сподіваюся, що готель Дніпро стане прикладом для всіх відомств: треба робити з непрофільних активів ґрунт для інвестицій, а не тягар для бюджету. Нагадаю, що цей об’єкт передав з Державного управління справами у план приватизації сам Президент України», – наголосив Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

Аукціон відбудеться в онлайн-режимі на майданчику prozorro.sale. Потенційні інвестори можуть ознайомитись з усією інформацією щодо об’єкту на сайті privatization.gov.ua

Фонд державного майна отримав багато звернень та запитань щодо готелю «Дніпро» від представників вітчизняного і міжнародного готельного бізнесу. Тепер всі вони зможуть ознайомитись з повною інформацією та взяти участь в аукціоні.

Велика кількість учасників аукціону дозволить, з одного боку, отримати найбільшу суму коштів від продажу, з іншого – залучити сталі інвестиції від компетентного та ефективного власника, який буде зацікавлений в отриманні прибутку через розвиток об’єкту.

Разом із тим, Фонд має на меті збереження історичної складової об’єкту та дотримання інтересів держави через встановлення постприватизаційних умов:

·         збереження в назві слова «Дніпро» (англ. «Dnipro»);

·         збереження готелю не менше ніж на 100 номерів та рівня не менше 4 зірок;

·         збереження колективу у повному складі без зменшення заробітних плат не менше 6 місяців;

·         погашення дебіторської заборгованості, в т.ч. по заробітній платі, не пізніше ніж за 3 місяці з дати переходу права власності.

Довідково:

Готель «Дніпро» розташований в самому центрі Києва, поруч з головною площею країни – Майданом Незалежності. Поблизу знаходяться урядовий квартал та основні культурно-історичні пам’ятки Києва.

Основними перевагами готелю є:

– відмінна транспортна доступність за рахунок розташування біля основних транспортних магістралей міста, зупинок громадського транспорту та метро;

– унікальні видові характеристики на паркову зону Києва та річку Дніпро;

– наявність великого гостьового паркінгу, загальною місткістю 56 паркомісць.

У розпорядженні гостей готелю 186 номерів, ресторани, бар, SPA центр та декілька конференц-залів.

Об’єкт являє собою дванадцятиповерхову будівлю загальною площею 12829,0 кв. м та дві земельні ділянки.