A A A K K K

Договір оренди єдиного цілісного майнового комплексу ДНВП «Укрмеханобр» в Кривому Розі буде вперше продовжений на аукціоні в Prozorro.Продажі

Фонд державного майна України оголосив про проведення аукціону щодо продовження договору оренди єдиного цілісного майнового комплексу Державного науково-виробничого підприємства (ДНВП) «Укрмеханобр» в Кривому Розі, що спеціалізується на відкритому видобутку руд чорних металів. (Ознайомитись із відповідним наказом про оголошення аукціону ви можете за посиланням – https://bit.ly/2A4rTD8). 

За результатами торгів в електронній торговельній системі Prozorro.Продажі договір оренди цього об’єкту може бути продовжений із чинним орендарем або ж буде укладений із новим орендарем.

Чинний орендар єдиного цілісного майнового комплексу ДНВП «Укрмеханобр» – «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» (ММК). Договір оренди із ним було укладено в 2005 році терміном на 15 років, який спливає в липні 2020 року.  

До слова, цей договір є одним із найбільших в Україні і, за даними Фонду, посідає 27 місце в рейтингу ТОП-30 договорів оренди державного майна. Так, плата за оренду за даним договором складає близько 12 млн грн щорічно. Фонд державного майна наголошує, що продовження одного із найбільших договорів оренди державного майна через електронний аукціон відбуватиметься вперше в історії. 

Нагадуємо також, що згідно з Законом України «Про оренду майна», який набув чинності 1 лютого 2020 року, укладення нових або ж продовження чинних договорів оренди державного майна здійснюється через аукціон в електронній торговельній системі Prozorro.Продажі.

Дізнайтесь більше інформації про єдиний цілісний майновий комплекс ДНВП «Укрмеханобр» за посиланням.