A A A K K K

Експерти Офісу сталих інвестицій під час онлайн-зустрічі розповіли про напрям в роботі Фонду держмайна – Investor relations

24 липня відбулась онлайн-зустріч керівниці Офісу сталих інвестицій Олександри Кудрявцевої та IR-експерта (Investor relations експерта) Офісу сталих інвестицій Феліксом Титаренко з аудиторією Facebook-сторінки Фонду державного майна. 

Під час прямого ефіру експерти розповіли про основні завдання Офісу сталих інвестицій в наданні консультативної допомоги щодо становлення і розвитку напряму Investor relations в роботі Фонду державного майна, як важливого компоненту його реформування.  

IR-експерт Фелікс Титаренко відзначив, що завдання напряму Investor relations  є інформаційне супроводження потенційних інвесторів, зацікавлених в купівлі державних активів. Інвестори звертаються до Фонду із запитами щодо експертних роз’яснень приватизаційного законодавства України, умов участі в аукціонах, необхідних для участі в аукціоні документів та інше. 

Щоб реалізувати цей вектор роботи, Фонд держмайна налагоджує ефективну комунікацію з потенційними інвесторами, створюючи принцип єдиного вікна, коли повний перелік вакантних для приватизації об’єктів із детальною інформацією про них доступний у віртуальній кімнаті даних, приватизаційному порталі та інших відкритих джерелах. 

“Крім реагування на конкретні запити від інвесторів, напрям Investor relations включає в себе проактивний компонент діяльності Фонду. Інформація про вакантні державні активи і сам процес їхньої підготовки до продажу за прозорою і конкурентною процедурою широко висвітлюється в засобах масової інформації. Так само ці об’єкти маркетуються через галузеві і профільні організації, некомерційні організації та органи виконавчої влади”, - зазначив в своєму виступі Фелікс Титаренко.

“Основна мета приватизації - це перш за все залучення інвестицій в економіку. Гасло нашої роботи - “Кожен українець - інвестор”. На порталі privatization.gov.ua кожен громадянин може знайти серед тисяч вакантних об’єктів державної власності цікаві для себе, придбати їх і, у такий спосіб, стати інвестором”, - додав експерт.  

Переглянути запис ефіру ви маєте можливість за посиланням - https://bit.ly/2OWaq3q.

 

Довідково

Офіс сталих інвестицій (ОСІ), створений наказом Голови Фонду державного майна № 583 від 27 березня - це допоміжний, консультативно-дорадчий орган Фонду державного майна України, діяльність якого направлена на реалізацію проєктів, що сприяють впровадженню реформи  Фонду і підвищенню ефективності його діяльності.