A A A K K K

ОГХК відзвітувала про виробничі результати за 1 півріччя 2020 року

Підприємства, що входять до складу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», протягом першого півріччя 2020 року збільшили обсяги виробництва товарної продукції відразу за кількома позиціями.

За шість місяців поточного року на Іршанському гірничо-збагачувальному комбінаті було вироблено 92,4 тис. тонн ільменітового концентрату, що на 13% перевищує показники за аналогічний період 2019 р.

Водночас Вільногірський гірничо-металургійний комбінат наростив виробництво дистен-силліманітового концентрату, як крупного, так і у порошку. Протягом першого півріччя 2020 року виготовлено на 36% більше дистен-силліманітового порошковидного та на 33% більше дистен-силліманітового крупного концентратів. Сумарні обсяги виробництва за позиціями концентратів дистен-силліманітових склали понад 3,5 тис. тонн.

Зросло на ВГМК й виробництво кварцового піску –  з 7,4 тис. тонн у першому півріччі 2019 р. до
32,4 тис. тонн у аналогічному періоді 2020 р.

Тоді як виробництво рутилового концентрату на Вільногірському ГМК  не перевищило минулорічні показники.

Причиною зростання показників за одними позиціями та утриманню на тому ж рівні за іншими керівництво ОГХК вказує на зміну виробничих орієнтирів. В Об’єднаній гірничо-хімічній компанії постійно шукають нові ринки збуту та тестують оновлені технології збагачення сировини, що раніше не вважалась комерційно вигідною для підприємства.

«Ми створили для ОГХК новий фінансовий план та програму модернізації, що передбачають оптимізацію ресурсної бази підприємств, які входять у структуру компанії. Раціональний підхід до виробництва та комплексне використання потужностей родовищ для нас важливі не менше, ніж отримання максимальних прибуткових показників», – повідомляє Пітер Девіс, т.в.о. голови правління АТ «ОГХК».

Нагадаємо, що в ОГХК розробили програму модернізації виробництва для обох філій, її планують презентувати при проведенні road shows для потенційних інвесторів.  План передбачає підготовку до видобування більш складних руд на Іршанському ГЗК та здійснення на Вільногірському ГМК додаткового збагачення титаново-цирконієвих руд, що до цього часу лише складувалися на підприємстві.

*Уся інформація щодо діяльності ОГХК тимчасово публікуватиметься на офіційному сайті Фонду державного майна України, оскільки доступ до сайту компанії та офіційної Facebook сторінки ОГХК заблоковано колишнім менеджментом.