A A A K K K

Костянтин Кошеленко в рамках робочого візиту до Житомира взяв участь у нараді щодо ефективного використання державного майна

Заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко здійснив робочу поїздку до Житомирської області.

В рамках візиту заступник Голови Фонду взяв участь у нараді щодо ефективного використання державного майна, що перебуває на балансах територіальних представництв центральних та місцевих органів виконавчої влади. У нараді також взяли участь перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, начальник Управління територіальних органів Фонду державного майна Андрій Кісера, заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях Наталія Омельченко, а також представники місцевих органів виконавчої влади.

У своєму виступі Костянтин Кошеленко наголосив на основній ролі приватизації – залучення інвестицій в економіку регіону. «Житомирська область з початку року залучила вже більше 11,2 млн грн інвестицій через механізм малої приватизації. Недобудовані приміщення, закинуті підприємства перетворюються на дієві активи, які приносять прибуток новим ефективним власникам, створюють нові робочі місця для мешканців регіону, а бюджети отримують більше коштів». 

До відома, за результатами 7 місяців 2020 року Житомирська область знаходиться серед лідерів з продажу об’єктів малої приватизації. Протягом цього періоду на електронних аукціонах продано 20 об’єктів. При стартовій ціні об’єктів в 5,2 млн грн, ціна продажу об’єктів зросла до 9,4 млн грн. Максимальна кількість учасників, які брали участь в аукціоні – 11.

«В наступному році очікуємо поповнення переліку об’єктів що підлягають приватизації у Житомирській області. Наразі кожен українець може дуже легко стати інвестором у свій регіон, місто чи село. Для цього достатньо взяти участь у прозорих електронних аукціонах з малої приватизації. Електронні інформаційні платформи з приватизації, як-то privatization.gov.ua, telegram-канали, Twitter, є максимально доступними і зрозумілими для якомога ширшого кола зацікавлених користувачів», – наголосив заступник Голови Фонду Костянтин Кошеленко.