A A A K K K

Денис Кудін: Фонд держмайна залучає кращий міжнародний досвід для ефективного управління державними активами

23 жовтня 2020 року заступник Голови Фонду державного майна України Денис Кудін провів робочу зустріч з Арне Енгельсом - представником Проєкту ЄС «Право - Justice». 

Під час заходу сторони обговорили питання присвячені імплементації законодавства ЄС з питань банкрутства та удосконаленням процедури санації, а також поділилися досвідом країн в цих напрямах.

За словами заступника Голови Фонду Дениса Кудіна, питання банкрутства державних активів є викликом, що, на жаль, є актуальним для Фонду державного майна, та який потребує комплексних змін у законодавстві України.

«В управлінні Фонду державного майна України на сьогодні перебувають 475 компаній різних форм власності, з яких дві третини в тій чи іншій формі припинення діяльності. Тому для Фонду є актуальним як врегулювання процедурних питань банкрутства через внесення змін до законодавства, так і оздоровлення підприємств для уникнення їхньої ліквідації»,– заявив Денис Кудін.

Учасники зустрічі домовилися продовжити співпрацю в робочому режимі для напрацювання спільних рішень у вигляді конкретних проєктів, які допоможуть залучити найкращий міжнародний досвід для ефективної діяльності Фонду держмайна.