A A A K K K

Процес демонополізації спиртової галузі триває – Фонд держмайна продовжує виставляти об’єкти ДП «Укрспирт» на прозорі аукціони

Від приватизації Бершадського МПД та зберігання спирту до бюджету мають надійти 19 806 175 грн, Лужанське МПД - буде виставлено на приватизацію на наступний онлайн аукціон 30 листопада 2020 року.
Таким чином, після підписання протоколу та укладення договору купівлі-продажу, в Україні вже п’ятий об’єкт спиртової галузі отримає інвестора, що створює умови для появи відкритого ринку виробництва спирту з вільною конкуренцією.
Фонд держмайна і надалі продовжуватиме підготовку та виставлення об’єктів спиртової галузі на приватизаційні аукціони та забезпечив можливості кожному бажаючому інвестувати в спиртову галузь доступ до інформації про об’єкти ДП «Укрспирт» та Концерну «Укрспирт» на сайті privatization.gov.ua.
Варто також зазначити про те, що алгоритми проведення онлайн аукціонів забезпечують реалізацію об’єктів за ринковою ціною - коли фінальну ціну встановлюють учасники через конкурентні торги за єдиними для всіх правилами. Якщо ж стартова ціна об’єкту є вищою за ринковий попит, через що аукціон не залучає учасників, порядком проведення онлайн аукціонів приватизації передбачено проведення повторного аукціону зі зниженням стартової ціни.
Це означає, що Лужанське МПД та зберігання спирту з переліку об’єктів  ДП «Укрспирт» буде виставлено на наступний аукціон для залучення компетентного інвестора.