A A A K K K

Кабінет Міністрів України підтримує Фонд держмайна у продовженні успішної приватизації

  12 листопада 2020 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко взяв участь у нараді під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, присвяченій обговоренню проміжних фінансових результатів приватизації та наступні кроки в цьому процесі.
  Під час наради Дмитро Сенниченко повідомив, що від малої приватизації цього року до держбюджету надійшло 1,9 млрд грн, а до кінця 2020 року ця сума збільшиться до 2,3 млрд грн.
  Він також розповів про зміну підходів до процесу приватизації та запровадження прозорих і єдиних для всіх правил.
  Крім того, Голова Фонду доповів про фінансовий стан підприємств, які перебувають в управлінні відомства та про проблемні питання, які виникають у процесі приватизації.
  Прем’єр-міністр України Дмитро Шмигаль доручив Міністерству фінансів спільно з Державною податковою службою відпрацювати з Фондом держмайна реструктуризацію податкових боргів підприємств, що дасть змогу підвищити ефективність приватизації.
  За результатами наради Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повинне найближчим часом підготувати законопроект про відновлення проведення аукціонів для великої приватизації.
  “Маємо найвищу політичну підтримку, аби продовжувати працювати на перемогу - залучення інвестицій та створення робочих місць”, - заявив Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко по завершенні заходу.