A A A K K K

Дмитро Сенниченко взяв участь у засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку

16 листопада 2020 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко разом зі заступниками взяв участь в засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, яке відбувалося в онлайн режимі.

Темою заходу стало обговорення результатів звіту Рахункової Палати України, присвяченого звіту діяльності Фонду за 2019 рік. Також, Голова Фонду поінформував учасників засідання про поточні результати роботи Фонду, за 10 місяців 2020 року. 

Так, за наданою ним інформацією:

від приватизації до держбюджету вже надійшли біля 2 млрд грн за підсумками понад 1700 прозорих аукціонів. До кінця року очікується надходження ще декількох сотень мільйонів гривень. За статистикою, в ході аукціонів ціна зростає в середньому на 201% від стартової.

від оренди державного майна бюджет отримав 1,07 млрд грн. Більше того, запроваджені нові прозорі правила оренди через електронні майданчики Prozorro, і на онлайн аукціони вже виставлено
573 об’єкти, 72 аукціони вже відбулися і в середньому ціна зростала на 360%.

1020 зареєстрованих інвесторів скористалися можливістю оцінити інвестиційні перспективи підприємств через віртуальні кімнати даних (VDR).

570 млн грн зекономило українцям усунення з ринку оцінки майна корупційних майданчиків-посередників. На черзі – запровадження е-довідки про оцінку.