A A A K K K

Безпідставні звинувачення АТ «ОГХК» мають на меті зрив приватизації підприємства

Дезінформаційна кампанія щодо начебто поставок продукції АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» на тимчасово окуповані території України має на меті зірвати процес підготовки державного підприємства до приватизації.

Фонд державного майна України займає принципову державницьку позицію щодо сприяння усім правоохоронним органам у контролі за дотриманням законності діяльності всіх підприємств, які перебувають у сфері управління Фонду.

Разом із тим, бездоказові звинувачення в медіа на адресу Фонду та його представників свідчать про зацікавленість певних осіб не у дотриманні законодавства, а в дестабілізації важливих для економіки державних підприємств.

«Очевидно, що ціленаправлено шкодячи репутації АТ «ОГХК», певні особи переслідують власну мету, яка полягає в знеціненні цього активу напередодні приватизації та зменшенні кола потенційних інвесторів, що слідкують за цим об’єктом і можуть створити конкуренцію під час торгів», – заявив заступник Голови Фонду держмайна Денис Кудін.

Він також повідомив, що такі дії прямо протирічать інтересам держави та українського суспільства, які зацікавлені в отриманні стабільних прибутків від компанії на етапі її перебування у державній власності, у дотриманні нею чинного законодавства при провадженні діяльності та від приватизації на прозорому аукціоні.

Варто зазначити, що це вже не перший випадок використання брудних інформаційних кампаній з дестабілізації АТ «ОГХК», яке вдалося вивести на позитивні фінансові показники діяльності завдяки комплексним діям менеджменту.