A A A K K K

Уряд затвердив законопроєкт, який розблокує велику приватизацію

23 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив законопроєкт «Про внесення зміни  до Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», яким знімається законодавче обмеження на проведення приватизаційних аукціонів по об’єктах великої приватизації.

Прийняття цього законопроєкту Верховною Радою ліквідує останній бар’єр на шляху залучення сталих інвестицій через приватизацію в економіку України.

Це також дозволить Фонду держмайна успішно виконати встановлений план надходжень до бюджету від приватизації у 2021 році, встановлений на рівні 12 млрд грн.

Фонд державного майна успішно здійснив комплексну роботу щодо підготовки об’єктів до приватизації, відкриття інформації по активах і впровадженню принципів прозорості та відкритості у приватизаційні процеси, наслідком чого стало проведення у 2020 році понад 2 тисяч аукціонів, за результатами яких до бюджету мають надійти біля 3 мільярдів гривень.

Прийняття Верховною Радою зазначеного законопроєкту дозволить Фонду держмайна вже в першому кварталі виставити на приватизацію АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»(за умови наявності відповідного рішення КМУ).

Варто також зазначити про те, що відповідні законодавчі зміни є підтвердженням обраного Україною курсу на прозору приватизацію, затвердженого в Меморандумі з Міжнародним валютним фондом.