A A A K K K

Тарас Єлейко в прямому ефірі розповів про приватизаційні плани Фонду держмайна на 2021 рік

5 лютого 2021 року заступник голови Фонду держмайна України Тарас Єлейко в прямому ефірі на Facebook розповів про приватизаційні плани на 2021 рік.

В 2020 році Фонд держмайна провів близько 1900 приватизаційних аукціонів та залучив до державного бюджету біля 3 млрд гривень, перевиконавши встановлений план в 6 разів. Серед найбільш успішних аукціонів по приватизації в 2020 році: готель «Дніпро», «Київпассервіс», спиртові активи тощо.

«Що стосується планів на 2021 рік, вони є амбітними – план надходжень від приватизації становить 12 млрд грн, який є абсолютно реальним за умови розблокування великої приватизації», – сказав Тарас Єлейко.

Тарас Єлейко також висловив подяку народним депутатам Верховної Ради, які підтримали в першому читанні законопроєкт № 4543 про розблокування великої приватизації – «В цьому році в нас може відбутися перший за 16 років аукціон з великої приватизації», – зазначив він.

Під час прямого ефіру учасникам надали інформацію по низці об'єктів, які готуються до приватизації вже найближчим часом, серед яких: спиртові активи, експертно-технічні центри Держпраці, окреме майно пенітенціарних установ, комбінати хлібопродуктів тощо.

«Протягом І кварталу ми плануємо виставити на приватизацію близько 100 державних підприємств різної направленості, тому пропонуємо інвестиційне меню на будь-який смак. Зараз йде активна підготовка об’єктів: збирається інформація, готуються віртуальні кімнати даних, тизери. Тому запрошуємо всіх на сайт privatization.gov.ua ознайомитися з об'єктами приватизації та до участі в прозорих аукціонах», – резюмував Тарас Єлейко.

Запис прямого ефіру можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/39OQbjt