A A A K K K

Фонд держмайна разом з Міністерством юстиції розпочинає «Велику приватизацію в`язниць»

Фонд державного майна готує до приватизації майновий комплекс Ірпінського виправного центру №132. Це перший виправний заклад, який буде приватизований в рамках спільної програми з Міністерством юстиції України.

Згідно з планом, який отримав назву «Велика приватизація в'язниць», на прозорі аукціони буде виставлено майно 35-ти виправних закладів, що перебувають в «законсервованому» стані. Кожен з цих закладів, розташованих по всій території України, вже припинив свою профільну діяльність. «Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для Держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», – розповіла заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.

За словами заступниці Міністра, приватизація «законсервованих» виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і забезпечить надходження до бюджету, а ще й дозволить будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) та забезпечить безпеку суспільства.

Державна установа «Ірпінський виправний центр (№132)» розташована в самому центрі смт Коцюбинське, лише в 6 км від столичної станції метро «Академмістечко». Заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року. Об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал, зазначив заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко. «Загальна площа земельної ділянки складає 8,3 га. Підведені комунікації – водовідведення і водопостачання, електрика тощо. Поруч – залізнична гілка, що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику, – розповів він. – Крім того, навколо об'єкта зведений новий житловий масив, поруч – великий парк, що створює чудові умови для забудови».

Очікується, що прозорий аукціон з продажу майнового комплексу Ірпінського виправного центру №132 буде оголошено в середині лютого. Об'єкт, стартова ціна на який складає 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови. «Ми очікуємо, що об'єктом зацікавиться широке коло інвесторів. Зі свого боку Фонд державного майна гарантує якісний супровід приватизаційного процесу на всіх етапах, та забезпечить чесну конкуренцію на торгах», – додав Тарас Єлейко.

Довідка:
Державна установа «Ірпінський виправний центр (№ 132)» розташована за адресою: Київська обл., місто Ірпінь, смт Коцюбинське, вул. Залізнична, будинок 1. Відстань до Києва складає 2,8 км, до станції метро «Академмістечко» – 6,4 км, до міського парку відпочинку – 150 м, до залізничної станції «Біличі» – 120 м, до загальноосвітньої школи № 18 – 650 м.

Площа будівель складає 28 141,70 кв.м. Загальна площа земельних ділянок – 8,3 га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови.

На об’єкті наявні водопостачання та каналізаційна мережа. Електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт. Стартова ціна (без урахування податку на додану вартість) складає 220 211 587,66 грн.