A A A K K K

Прозора приватизація спиртових активів: Тхорівське МПД та зберігання спирту на онлайн-аукціоні

5 березня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Тхорівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт».

Активи зосереджені в двох локаціях Сквирського району Київської області: селі Тхорівка та місті Сквира.

Підприємство володіє будівлями та спорудами загальною площею 7 599,5 м², серед яких: головний корпус, спиртосховища, склади, майстерні, гаражі, бардонасосна станція, трансформаторна підстанція тощо. Наявне основне технологічне обладнання, що знаходиться в задовільному стані. 

Загалом перелік окремого майна, що буде виставлено на онлайн-аукціон, складається з 531 найменувань будівель, обладнання, рухомого та іншого майна.

Загальна площа земельних ділянок – 40.88 га. 

Стартова ціна активу становить 21 563 780,67 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 4 березня 2021 року.

Приватизація Тхорівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» проходить в рамках демонополізації спиртової галузі, яка розпочалася в 2020 році.

Загалом на приватизацію держава виставить 41 МПД, що входять до держпідприємства «Укрспирт»та ще 37 заводів, що об'єднані в концерн «Укрспирт». 

За результатами прозорих онлайн-аукціонів з приватизації спиртових активів до державного бюджету вже має надійти близько мільярда гривень, а найголовніше – розпочалося формування нового ринку виробництва спирту. 

Детальніше про Тхорівське МПД та зберігання спирту ДП «Укрспирт»: 

https://bit.ly/2OoC8cd

Детальніше про демонополізацію спиртової галузі: 

https://bit.ly/3rMok9I