A A A K K K

Запорізький титано-магнієвий комбінат продемонстрував перші результати програми фінансового оздоровлення

ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», державною часткою якого управляє Фонд державного майна України, з грудня 2020 року функціонує без затримок виплати заробітної плати. Одночасно з цим, наприкінці січня 2021 року, ТОВ «ЗТМК» перейшло на закупівлю електроенергії у НАЕК «Енергоатом» на Українській енергетичній біржі, що є фактором зниження собівартості виробництва на комбінаті та частиною плану фінансового оздоровлення.

Повний розрахунок по зарплатних боргах та укладені контракти з НАЕК «Енергоатом» є складовими частинами програми фінансового оздоровлення ТОВ «ЗТМК», розробленої новим менеджментом підприємства.

Відновлення виробничого потенціалу ТОВ «ЗТМК», унеможливлення повернення комбінату до практики неcплати підприємством державного сектору економіки за електроенергію є пріоритетами політики Фонду державного майна у сфері корпоративного управління. Відповідно до програми фінансового оздоровлення та модернізації ТОВ «ЗТМК», передбачається введення в експлуатацію нового обладнання у II та III кварталі 2021 року, що дозволить збільшити обсяги виробництва і вийти на рівень беззбитковості.

«ЗТМК поступово почав виходити з кризи. Комбінат розрахувався з боргами із заробітної плати, відновив ритмічне виробництво та реалізацію продукції, що дозволяє своєчасно та у повному обсязі виплачувати заробітні плати. Повноцінна реалізація програми фінансового оздоровлення ЗТМК дозволить комбінату стати одним із драйверів економічного зростання Запорізької області», – зазначили у прес-службі Фонду державного майна України.