A A A K K K

Прозора приватизація заводу «Більшовик» може відбутися у червні цього року

17 лютого журналісти під час престуру, організованого Фондом державного майна, поспілкувалися із заступником Голови Фонду держмайна Тарасом Єлейком та ознайомилися з роботою і станом АТ «Перший київський машинобудівний завод»(завод «Більшовик»), який проходить підготовку до прозорої приватизації.

Основна площадка підприємства, що знаходиться в Києві, налічує понад 20 цехів, з яких за призначенням використовуються лише декілька. 

Основний вид діяльності базової площадки в столиці станом на сьогодні – це здача в оренду приміщень. Майно підприємства наразі арештовано через заборгованості перед третіми особами (в тому числі податкова заборгованість), сума яких перевищує 500 млн гривень.

Прозора приватизація дозволить залучити ефективного інвестора, який забезпечить відновлення виробництва та реновацію понад 35 гектарів, на яких розташовано підприємство у центрі Києва, появу нових робочих місць та розвиток інфраструктури. 

«Колишній «Більшовик» - це цілий квартал поряд з центром Києва. Сьогодні підприємство майже не функціонує, більшість цехів роками простоюють. Ми забезпечимо прозору приватизацію, завдяки чому держава перестане витрачати кошти на утримання “руїн” та отримає максимум надходжень до бюджету», - зазначив Тарас Єлейко. 

Наразі Фонд держмайна разом з приватизаційним радником (KPMG Україна) проводять підготовку до приватизації. Окрім базових умов приватизації, буде опрацьовано план збереження виробництва та створення нових робочих місць. 

Як повідомив Тарас Єлейко, за умови розблокування великої приватизації Верховною Радою та затвердження умов приватизації “ПКМЗ” у Кабінеті Міністрів, аукціон може відбутися вже у червні цього року.