A A A K K K

Костянтин Кошеленко провів засідання робочої групи з координації діяльності щодо приватизації в Херсонській області

18 лютого заступник Голови Фонду держмайна Костянтин  Кошеленко провів засідання робочої групи з координації діяльності щодо приватизації об’єктів державного майна в Херсонській області. 

У заході взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Дмитро Бутрія, начальник регіонального відділення Фонду по Херсонській області, Автономній республіці Крим та місту Севастополю Галина Теслюк, керівники активів, що включені в перелік об’єктів на приватизацію та спеціалісти Фонду. 

Учасники робочої групи розглянули питання щодо подальшої діяльності ДАК «Херсон-Авіа» та підготовки таких об‘єктів до приватизації: ЄМК ДП «Скадовський морський торговельний порт», ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство», пакету акцій ВАТ «ХБК», ЄМК ДП «Новотроїцький елеватор», державного пакету акцій розміром 100% статутного капіталу ПАТ «Херсонський завод «Судмаш». Також було розглянуто питання щодо передачі будівель санаторію «Гопри» в оренду.  Зокрема, було зазначено, що вже найближчим часом на приватизаційні аукціони будуть виставлені ВАТ «ХБК» та ПАТ «Херсонький завод «Судмаш». 

«Для Фонду держмайна дуже важлива співпраця з місцевою владою, тому ми цінуємо злагоджену співпрацю з Херсонською обласною державною адміністрацією.  Адже ми маємо спільну мету – залучення інвестицій в економіку України та створення нових робочих місць», – наголосив Костянтин Кошеленко.

До речі, багато активів потрапляють до Фонду в занедбаному стані, часто взагалі без належних документів. Неефективне використання непрофільних активів призводило або до їхнього руйнування протягом десятків років, або до незаконного використання третіми особами через корупційні схеми. Варіант вирішення проблеми один - прозора приватизація. Фонд держмайна створює інвестиційне меню для підприємців та здійснює маркетування з метою збільшення конкуренції на аукціонах для формування ринкових цін об’єктів.