A A A K K K

Фонд держмайна за погодження з Кабінетом Міністрів України призначив нового керівника ПАТ «Центренерго»

26 лютого 2021 року Фонд держмайна провів оновлення менеджменту ПАТ «Центренерго», призначивши за погодженням Кабінету Міністрів України заслуженого енергетика України Власенка Юрія Петровича в. о. генерального директора підприємства.

Фонд держмайна відновив контроль над «Центренерго» наприкінці весни минулого року. Олександру Корчинському, який тоді очолив підприємство, вдалося вивести компанію з кризи - 2020 рік «Центренерго» завершило з прибутком понад 50 млн грн, проти 2 млрд грн збитку у 2019 році. Цей результат є вагомим внеском Олександра Корчинського в розвиток компанії. Фонд держмайна вдячний йому за управління компанією в цей складний період. 

Наступний етап розвитку «Центренерго» – об'єднання з найбільш перспективними шахтами у єдиний холдинг з метою подальшої приватизації вимагає в тому числі оновлення складу менеджменту. Саме тому за ініціативою Фонду відбулася ротація керівництва. 

Новопризначений керівник компанії Юрій Власенко продовжить фінансове оздоровлення «Центренерго» та підготовку до приватизації, аби посилити вже отримані результати та досягти нових. Його досвід у сфері державного регулювання також стане запорукою подальшого підвищення прозорості роботи підприємства.

Першочерговими завданнями керівника стане впровадження оновленої стратегії гуртових продажів електроенергії та оптимізація витрат. Окрім того, буде оптимізовано постачання вугільної продукції зі збільшенням частки постачання з шахт, які увійдуть до вертикально інтегрованого холдингу. Компанія віддаватиме пріоритет закупівлі вугілля тільки вітчизняного видобутку. 

«Я впевнений, що вже досягнуті результати стануть надійною основою для подальшого розвитку «Центренерго». У нас є всі можливості, щоб зробити компанію, де мажоритарна частка належить державі, успішним ринковим гравцем енергетичної галузі України. Перед компанією стоїть багато викликів та ми готові усіма силами взятися за їх подолання,» - зазначив Юрій Власенко.

Юрій Власенко має понад 15 років досвіду на керівних посадах підприємств енергетичного сектору та роботи у державних органах, зокрема у 2011-2014 роках як член НКРЕКП. За трудові досягнення, Власенко був нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня, а також званням «Заслужений енергетик України».