A A A K K K

Костянтин Кошеленко: залучити 12 мільярдів до держбюджету можливо тільки за умови розблокування великої приватизації

Про це заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко заявив в інтерв’ю для телеканалу «Перший Західний». 

За його словами, попит на об’єкти приватизації постійно зростає не дивлячись на коронакризу – надходження від приватизації за  2020 рік в 5 разів більші ніж у 2019 та у 8 разів більші, ніж у 2018.

Таких показників Фонду держмайна вдалося досягти завдяки впровадженим прозорим приватизаційним правилам та рівному доступу для всіх учасників приватизаційних аукціонів. 

«Ми впевнені, що у 2021 році ми зможемо успішно забезпечити надходження до держбюджету від приватизації на рівні 12 мільярдів, але тільки за умови розблокування великої приватизації»,– підкреслив Костянтин Кошеленко.

У 2020 році велика приватизація була заблокована через можливість негативного впливу коронакризи на інвестиційний попит. Проте, статистика свідчить, що кількість учасників онлайн-аукціонів та стартова ціна на об’єкти постійно зростає, тобто – інвестиційний попит на приватизаційні активи є високим. 

4 лютого 2021 року 284 депутати Верховної Ради України  в першому читанні підтримали урядовий законопроєкт щодо розблокування великої приватизації. 

Прийняття цього законопроєкту у другому читанні та в цілому ліквідує останній бар’єр на шляху залучення сталих інвестицій через велику приватизацію в економіку України. Першими до великої приватизації готуються АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», АТ «Перший київський машинобудівний завод» (завод «Більшовик») та «Президент-Готель». 

Про приватизаційні плани на 2021 рік детальніше за посиланням: https://bit.ly/2OfE2M6