A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Фонд держмайна очікує на розблокування великої приватизації для залучення сталих інвестицій

11 березня 2021 року Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко взяв участь у круглому столі, присвяченому необхідності прийняття законопроєкту № 4543 про розблокування великої приватизації у другому читанні.

У заході також взяли участь заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, народні депутати Роксолана Підласа та Олексій Мовчан, представники ЗМІ та члени провідних бізнес-асоціацій.

За словами Голови Фонду Дмитра Сенниченка у 2021 році план надходжень до Державного бюджету від приватизації встановлений на рівні 12 млрд грн, але виконання цього показника прямо залежить від розблокування аукціонів великої приватизації, яка може забезпечити надходження на рівні 9 млрд грн.

«У 2020 році Фонд держмайна провів близько 1900 приватизаційних аукціонів за новими, прозорими процедурами та перевиконав план, залучивши до держбюджету біля 3 млрд гривень. Це свідчить про готовність інвесторів брати активну участь у приватизації. Тому ми з нетерпінням очікуємо на прийняття в другому читанні законопроєкту про розблокування аукціонів з великої приватизації для залучення сталих інвестицій в економіку України», – заявив Дмитро Сенниченко.

Верховна Рада вже прийняла в першому читанні законопроєкт про розблокування великої приватизації. Фонд державного майна закликає народних обранців довести справу до логічного завершення - прийняти законопроєкт у другому читанні. 

Якнайшвидше розблокування дасть змогу вже в червні 2021 року виставити на приватизацію один зі знакових об'єктів цього року –  АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».  

Серед інших об'єктів великої приватизації, запланованих на 2021 рік: 6 обленерго, АТ «Перший київський машинобудівний завод» (завод «Більшовик») та «Президент Готель».

«Приватизація – це не лише наповнення бюджету та зменшення обсягів зовнішніх запозичень. Одна з найважливіших місій  - передати непрофільні активи приватному власнику, забезпечивши таким чином для них нове життя. Новий власник після приватизації завжди вкладає додаткові інвестиції, які створюють робочі місця, базу для оподаткування та сприяють відновленню економіки в цілому», – резюмував Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.