A A A K K K

В рамках підготовки до прозорої приватизації відбувся прес-тур на Херсонський завод «Судмаш» за участі Костянтина Кошеленка

22 квітня за участі заступника Голови Фонду держмайна України Костянтина Кошеленка відбувся прес-тур на ПАТ «Херсонський завод «Судмаш», приватизація якого відбудеться 30 квітня.

В заході також приймали участь Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир та начальниця регіонального відділення ФДМУ в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Галина Теслюк.

Представники ЗМІ, громадськості та потенційні інвестори ознайомилися з виробничими засобами заводу, отримали фахові коментарі від керівництва заводу та спеціалістів Фонду держмайна.

Херсонський «Судмаш» стане першим з 17 об'єктів «Укроборонпрому», що передані рішенням Уряду до Фонду державного майна для подальшої приватизації. Йдеться про активи, які не потрібні державі​ для виконання ​безпекових функцій, знаходяться в занедбаному стані та потребують інвестицій.

Херсонський «Судмаш» втратив колишні виробничі потужності, основна продукція заводу зараз - техніка для комунальних підприємств та пожежно-рятувальних частин. Значна частина приміщень заводу на сьогодні – не використовується. Підприємство має податкову заборгованість та борги перед контрагентами, Пенсійним фондом і працівниками.

«Варіант вирішення проблеми один - прозора приватизація. Не зважаючи на значний обсяг зобов’язань, в ПАТ «Херсонський завод «Судмаш»збережені виробничі засоби – тому, в разі залучення інвестицій в модернізацію, товариство здатне швидко відновити виробничий потенціал», - сказав Костянтин Кошеленко.

«Судмаш» має у своєму розпорядженні 11 об’єктів нерухомості загальною площею майже 33 тис м² та земельну ділянку площею 6,5201 га, зручну локацію та підведені комунікації. 

Умови приватизації зокрема передбачають збереження соціальних гарантій перед працівниками та погашення боргів.

Детальніше про приватизацію ПАТ «Херсонський завод «Судмаш»: https://bit.ly/3uuOUpq