A A A K K K

Іноземні інвестори зацікавлені в українських приватизаційних активах, – Дмитро Сенниченко для Atlantic council

Голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко заявив про високу зацікавленість потенційних іноземних інвесторів в українських приватизаційних активах. 

За його словами, така зацікавленість нікого не має здивувати, адже Україна є найбільшою країною Східної Європи, з унікальним географічним розташуванням, морськими портами та висококваліфікованими спеціалістами - це унікальні переваги України, які навіть COVID не може скасувати. 

Голова Фонду держмайна також зазначив про те, що підготовка до Великої приватизації ніколи не припинялась і Фонд вже готовий до її старту, а першими об’єктами стануть завод «Більшовик» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Одним з перших об’єктів програми Великої приватизації є «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» («ОГХК»). Тут, незважаючи на величезний рівень корупції навколо цього підприємства у попередні роки, завдяки зусиллям Фонду та ротації керівництва, «ОГХК» зазнав значного відновлення та став справжньою »блакитною фішкою» із вражаючими фінансовими показниками. 

«Дохід «ОГХК» за попередній рік становив понад 22 мільйони доларів США. В даний час інтерес до «ОГХК» виявили понад 10 компаній, переважно з-за кордону», - заявив Дмитро Сенниченко.

Також цього літа планується аукціон з продажу заводу «Більшовик» в українській столиці. 

Голова Фонду наголосив на тому, що це підприємство є хрестоматійним прикладом неефективного управління та корупції, що призвело до його занепаду. 

«Завод став тягарем для державного бюджету, створивши борг у розмірі 18 мільйонів доларів США. «Більшовик» давно не здійснював основної господарської діяльності, що не дивно, якщо врахувати, що до 80% майна та активів заводу знаходяться в аварійному стані, а наймолодшому верстату в «Більшовику» 38 років», - заявив Дмитро Сенниченко та додав, що в умовах приватизації заводу чітко зазначено про збереження залишків виробничих потужностей та передачі філіям, а також про погашення боргів з виплат заробітної плати.

Дмитро Сенниченко також зазначив про те, що після розблокування Великої приватизації Фонд держмайна зосереджений на створенні прозорих умов для майбутніх аукціонів та максимальному розширенні списку учасників

Повний текст статті за посиланням: https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/ukraine-moves-closer-to-large-scale-privatization-breakthrough/