A A A K K K

Тарас Єлейко взяв участь у вебінарі присвяченому розвитку видобувної промисловості

22 квітня 2021 року заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко виступив на міжнародному вебінарі «Розвиток видобувної промисловості в Україні».

У заході також взяли участь представники Державної служби геології та надр України,  Канадсько-української торгової палати, Американсько-української ділової ради, Офісу залучення інвестицій UkraineInvest.

Під час вебінару Тарас Єлейко проінформував учасників про активи видобувної промисловості, які планує виставити на прозорі аукціони Фонд державного майна. В рамках великої приватизації в третьому кварталі 2021 року планується проведення приватизаційного аукціону АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Підприємство займається розробкою титано-цирконієвих родовищ і виробництвом рутилового, ільменітового та цирконового концентратів, а також наданням послуг зі збагачення концентратів.

«На аукціоні з  приватизації ОГХК очікується велика конкуренція - компанією вже зацікавилось більше 10 учасників, в тому числі іноземних. Фонд держмайна завдяки впровадженню нових правил забезпечує повне розкриття інформації та рівний доступ для всіх», - розповів заступник голови Фонду держмайна.

Серед активів, які плануються до приватизації є також торфовидобувні підприємства, кар'єри, та інші гірничо-видобувні підприємства.

«Вся актуальна інформація з'являється на українській та англійській мовах - на нашому сайті privatization.gov.ua, який, користуючись нагодою, запрошую відвідати потенційних інвесторів», - повідомив Тарас Єлейко.