A A A K K K

Усі пропозиції щодо можливості впливу на результати приватизаційних аукціонів є шахрайством

Усі пропозиції від будь-яких осіб щодо можливості вплинути на результати приватизаційних онлайн-аукціонів є шахрайством – зовнішній вплив є неможливим завдяки запровадженій прозорій процедурі командою Фонду держмайна та онлайн-аукціонам Prozorro.Продажі.

Так, реєстрація учасників аукціонів є анонімною і жодні чиновники або інші особи не мають інформації навіть про кількість зареєстрованих учасників до початку аукціону.

Також, усім учасникам системою автоматично присвоюються номери, і до завершення торгів ніхто не може їх ідентифікувати та будь-яким чином вплинути на прийняття ними рішень.

Це означає, що будь-які пропозиції «сприяння» перемозі на приватизаційних аукціонах є обманом, і на меті мають виключно заволодіння коштами шахрайським шляхом. У разі згоди на такі пропозиції особи втратять кошти і не отримають жодних преференцій на аукціонах.

Тому Фонд державного майна наполегливо радить усім громадянам одразу повідомляти правоохоронні органи в разі надходження таких шахрайських пропозицій.

Єдиний спосіб приватизувати державні активи – участь у відкритих торгах на онлайн-аукціонах.