A A A K K K

Костянтин Кошеленко: «Фонд державного майна працює в інтересах суспільства, держави та інвесторів»

16 червня заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко взяв участь в панелі, присвяченій малій приватизації, в рамках Всеукраїнського Форуму «Україна - 30». 

Костянтин Кошеленко розповів про приватизаційні плани на 2021 рік, поділився успіхами малої приватизації, презентував інвестиційне меню на найближчий час та детально розповів про механізми участі в прозорих онлайн-аукціонах.

У своїй промові він акцентував увагу на окремих проектах малої приватизації, а саме: демонополізації спиртової галузі, приватизації комбінатів хлібопродуктів, портів та непрацюючих пенітенціарних установ. Також він розповів про успішні кейси: приватизація 25 непрацюючих спиртових активів принесла держбюджету 1,5 млрд гривень. За його словами, приватизація Дунаєвецького КХП наповнила бюджет на 227 млн грн, а приватизація Львівської виправної колонії  №48 — на 407,5 млн грн. 

«План по малій приватизації на 2021 рік - 3,7 млрд грн.  Фонд державного майна стрімко йде в напрямі виконання зазначеного плану»- відзначив заступник Голови Фонду. 

Нагадаємо, що повний перелік об’єктів малої приватизації містить майже 1 тисячу об’єктів. Саме ці об’єкти складають наразі інвестиційне меню, яке Фонд державного майна  поширює серед усіх потенційних інвесторів.

Окремо у своєму виступі Костянтин Кошеленко   зупинився на важливості клієнтоорієнтованості мережі регіональних відділень Фонду, які в кожній області відкриті для бізнесу. 

«Ми комунікуємо як офлайн, так і онлайн.  Інформація про проведення приватизаційних аукціонів активно поширюється на зустрічах з бізнес середовищем, через національні та регіональні ЗМІ, оголошення також розміщуються на офіційних сторінках регіональних представництв ФДМУ. Завдяки співпраці регіональних відділень Фонду, ОТГ та ОДА збільшуються охоплення громад інформацією про проведення реформи приватизації та оренди державного майна в Україні» - зазначив Костянтин Кошеленко. 

За словами заступника Голови Фонду, за результатами глобального аудиту державного майна Фонд держмайна виявив близько 28 млн м2 приміщень, що не використовуються або здаються в тіньову оренду. Ця площа рівнозначна цілому Шевченківському району Києва або 200 стадіонам НСК “Олімпійський”.  Неефективне управління держмайном коштує державі багато мільярдів гривень на рік. А варіант вирішення цієї проблеми один - прозора приватизація. Саме тому заступник Голови Фонду закликав усіх громадян долучатися до до приватизації державного майна

«Фонд державного майна перетворився на відкриту для громадськості інституцію, яка, дотримуючись усіх вимог законодавства, працює в інтересах суспільства, держави та інвесторів. В приватизації зацікавлені всі: інвестори отримують перспективні активи, місцева економіка - фінансовий ресурс у вигляді інвестицій в модернізацію, місцева громада - нові робочі місця» - підкреслив Костянтин Кошеленко.