A A A K K K

Аукціон з приватизації АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» відбудеться 31 серпня зі стартовою ціною 3,7 млрд грн

Фонд державного майна України забезпечив підготовку державного підприємства  «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК) до приватизації.

Кабінет Міністрів України на засіданні 16 червня ухвалив Розпорядження №662-р  «Про затвердження умов продажу державного пакета акцій акціонерного товариства  «Об’єднана гірничо-хімічна компанія” на аукціоні», яким затвердив умови приватизації та пропозицію стартової ціни підприємства. 

Вже визначено точну дату проведення аукціону - 31 серпня 2021 року, та стартову ціну об’єкту на рівні 3,7 млрд грн. 

За словами голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка, на етапі підготовки АТ «ОГХК» до приватизації було забезпечено зростання прибутку компанії у 3,5 рази - зі 100 млн у 2019 до 340 млн грн у 2020 р. та розкрито потенційним інвесторам інформацію про сировинні запаси компанії - вперше в історії України з цих документів було знято гриф “Для службового користування”. 

«Така комплексна робота призвела, зокрема, до збільшення пропозиції стартової ціни з 2,1 до 3,7 млрд грн. Попередню зацікавленість в АТ  «Об’єднаній гірничо хімічній компанії” висловило широке коло інвесторів, частина з яких - іноземні. ОГКХ - це перший об’єкт Великої приватизації з часів  «Криворіжсталі», - заявив Дмитро Сенниченко.

Кабінет Міністрів України доручив Фонду держмайна провести аукціон та встановити контроль за виконанням покупцем умов договору купівлі-продажу державного пакету акцій компанії. 

Зі всією інформацією про цей об’єкт Великої приватизації можна ознайомитися за посиланням: https://privatization.gov.ua/product/privatization-at-oghk/