A A A K K K

Юлія Бєлова: «Сервіс автоматичної оцінки нерухомості стартує з 1 липня»

24 червня заступник Голови Фонду державного майна України Юлія Бєлова взяла участь у семінарі «Цифрові близнюки міст: світовий досвід та перспективи для України», за участі експертів, представників міжнародних організацій та громадськості.

Під час семінару Юлія Бєлова виступила із презентацією присвяченій діяльності Фонду держмайна та основним реформам, які впроваджуються Фондом.

«Для залучення сталих інвестицій в українську економіку Фонд державного майна України впроваджує і модернізує зручні та прозорі механізми розкриття інформації. Саме завдяки прозорим та цифровізованим процесам нам вдалося досягти визначних результатів роботи у 2020 році. Ми не зупиняємося і я впевнена, що у 2021 році ми зможемо збільшити показники в 4-5 разів», - повідомила Юлія Бєлова. 

Так, Фонд державного майна створив та запустив сайти, на яких розміщується інформація про об’єкти приватизації (privatization.gov.ua) та вакантні об’єкти оренди (orenda.gov.ua). Ці ресурси працюють за принципами зручних інтернет-магазинів, на яких кожен може знайти всю інформацію про потрібні об’єкти.

Заступниця Голови Фонду держмайна акцентувала увагу на реформі сфери оціночної діяльності, адже  з 1 липня 2021 року року Фонд держмайна запускає в дослідну експлуатацію безкоштовний сервіс електронної оцінки нерухомого майна для всіх громадян України «Єдина база даних звітів про оцінку», який формуватиме електронні довідки про оціночну вартість об’єктів нерухомості (е-Довідки).

«Завдяки запуску сервісу автоматичної оцінки нерухомості очікувана економія для всіх українських громадян в майбутньому складе десятки та сотні мільйонів гривень, адже їм більше не доведеться сплачувати за послуги оцінки нерухомості», - підкреслила Юлія Бєлова