A A A K K K

Костянтин Кошеленко: У 21 області робочі групи працюють над пришвидшенням темпів прозорої приватизації

9 липня 2021 року заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко відвідав з робочим візитом Вінницю, де провів ряд зустрічей з представниками місцевої влади, бізнес-середовища та журналістами в рамках проекту «Велика інвентаризація», метою якого є пришвидшення темпів приватизації непрофільних державних активів.

Під час прес-брифінгу для журналістів заступник Голови Фонду держмайна розповів про важливість для місцевої економіки передачі тих непрофільних об’єктів державної власності, які не використовуються, або використовуються третіми особами в тіньовий спосіб, на прозорі приватизаційні аукціони. Для цього Фонд державного майна ініціював та здійснює у співпраці з обласними державними адміністраціями комплексну роботу з виявлення таких об’єктів та надання пропозицій балансоутримувачам щодо передачі їх на приватизацію.

«За підтримки Офісу Президента у 21 області України вже створені робочі групи з питань ефективного використання державного майна при державних обласних адміністраціях. Вони розглядають інформацію про об’єкти, які не використовуються державою та ініціюють пропозиції до балансоутримувачів щодо передачі на приватизацію», - розповів Костянтин Кошеленко.

За його словами, залучення до процесу великої інвентаризації місцевих та регіональних влад дозволяє зробити цей процес масштабним та прозорим, адже вони знаходяться мають актуальну інформацію щодо стану таких об’єктів та їх реального використання.

Також Костянтин Кошеленко провів робочу зустріч з представниками бізнес-спільноти Вінниччини, під час якої розповів про нові можливості приватизації та оренди для вигідних інвестицій, які стали можливими завдяки впровадженим новим прозорим правилам.

«В прозорій приватизації та оренді зацікавлені абсолютно всі: інвестори отримують перспективні активи, місцева економіка - фінансовий ресурс у вигляді інвестицій в модернізацію, а місцева громада - нові робочі місця», - заявив заступник Голови Фонду держмайна Костянтин Кошеленко.

За словами нового власника цього спиртового активу, в модернізацію об’єкта вже інвестовано 15 млн грн, і заплановано інвестувати ще не менше 100 млн грн. Запуск завода заплановано до кінця 2021 року, з виробничою потужністю 6000 декалітрів на добу.

Також Костянтин Кошеленко під час робочого візиту відвідав Немирівське місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «УКРСПИРТ» - першого приватизованого об’єкту в рамках демонополізації ринку виробництва спирту, онлайн-аукціон по якому відбувся у вересні 2020 року.