A A A K K K

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №4572, який сприяє залученню інвестицій через приватизацію та оренду

15 липня 2021 року Верховна Рада, під час позачергового засідання, 257 голосами прийняла в першому читанні розроблений Фондом держмайна та народними депутатами проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна.

Зазначений законопроект є комплексним документом, який  усуває штучні перепони на шляху приватизації непрофільних державних активів завдяки внесенню змін до 27 чинних законів та трьох кодексів – Бюджетного, Податкового та Адміністративного.

Зокрема, законопроект розблоковує приватизацію тих об’єктів, на які накладено арешти.

Окрему увагу в прийнятому у першому читанні законопроекті приділено мотивації місцевої влади та балансоутримувачів передавати непрофільні об’єкти на приватизацію. Так, передбачено направлення 10% надходжень від малої приватизації до місцевих бюджетів розвитку, а 20% надходжень – балансоутримувачам, які передають об’єкти на приватизацію.

Ухвалення законопроекту щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди в першому читанні є важливим кроком на шляху економічного розвитку України.

З текстом проекту Закону можна ознайомитися на сайті Верховної Ради за посиланням – https://bit.ly/2U9HOtN.