A A A K K K

27 жовтня – аукціонна комісія затвердила дату приватизації АТ «ПКМЗ» (завод «Більшовик»)

7 вересня 2021 року аукціонна комісія на своєму засіданні ухвалила рішення про затвердження 27.10.2021 року, як дати проведення аукціону з приватизації 100% акцій АТ «Перший Київський Машинобудівний Завод» (колишній завод Більшовик).

За словами Дмитра Сенниченко, голови Фонду державного майна України, цей аукціон стане важливим етапом на шляху залучення масштабних інвестицій в економіку України через приватизацію.

«Прозора приватизація дозволить не тільки зняти тягар з бюджету, але й залучити реальні інвестиції і створить умови для збереження і модернізації виробництва, яке має потенціал. Від приватизації виграють усі – і працівники, яким заборгували зарплати, і місто Київ – яке замість занедбаної території отримає проекти комплексного розвитку, і державний бюджет у вигляді погашення боргів у розмірі 500 млн грн та мільярдні надходження від приватизації», – заявив Дмитро Сенниченко.

У засіданні комісії взяли участь представники Фонду державного майна України, АТ «ПКМЗ», Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), Міністерства економіки України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України та компанії-радника з приватизації – ТОВ «КПМГ-Україна». 

Стартова ціна 100% акцій АТ «ПКМЗ» (колишній завод «Більшовик») встановлена на рівні 1,39 млрд грн.

Раніше, 1 вересня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про затвердження умов продажу державного пакета акцій акціонерного товариства «Перший київський машинобудівний завод» на аукціоні з умовами».

 Підготовка АТ «ПКМЗ» здійснювалася з залученням радника з приватизації KPMG Україна – провідної міжнародної аудиторської компанії з «Великої четвірки», яка наразі продовжує роботу для залучення потенційних інвесторів.