A A A K K K

Оголошено аукціон з оренди пам’ятки архітектури національного значення в Кам’янці-Подільському

(Будинок казенної палати (Окружний суд)

25 вересня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з продовження оренди приміщень адміністративного будинку та будівлі виробничого корпусу, що знаходяться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець» за адресою: Хмельницька обл., місто Кам'янець-Подільський, площа Вірменський ринок, 5, 8. 

До складу комплексу входять приміщення адміністративного будинку (Житловий будинок ⅩⅨ ст.) площею 2 164,80 м² та будівля виробничого корпусу (Будинок казенної палати (Окружний суд) площею 3 661,10 м². 

(Житловий будинок ⅩⅨ ст.) 

(Житловий будинок ⅩⅨ ст.)

Стартова ціна оренди об’єкту складає 73 281,67 грн на місяць, а термін – 5 років. 

Наразі компекс споруд перебуває у задовільному технічному стані, забезпечений електропостачанням потужністю 630 кВт. Наявне водопостачання, каналізація та опалення. Також підведений телефон, інтернет та охоронна сигналізація. 

Декілька століть тому площа Вірменський ринок у Кам’янці-Подільському виконувала роль важливого осередку торгівлі і центру вірменської громади, а сьогодні – це важлива туристична локація міста.

Один із об’єктів – пам’ятка архітектури Будинок казенної палати (Окружний суд). Він розташований в історичному середмісті на території колишньої вірменської частини, в південно-східній частині Старого міста. 

Раніше на цьому місці знаходився палац католицького єпископа. Пізніше – палац намісника султана, а після цього – дерев’яний театр. Будівля в сучасному вигляді постала в ХІХ столітті як адміністративний заклад.

 Детальніше про актив

(Будинок казенної палати (Окружний суд)

Інший об’єкт – пам’ятка архітектури Житловий будинок 18-19 ст. знаходиться в південній частині Старого міста, в межах історичного середмістя, на території колишньої вірменської частини Кам'янця та якраз навпроти Будинку казенної палати. Північний фасад будинку формує червону лінію забудови площа Вірменський ринок.

Раніше це був великий прибутковий будинок, який знаходився в приватній власності. Також після в ньому розміщувалась музична школа і класи живопису. З встановленням радянської влади будинок націоналізовано, свого часу його використовували в різних цілях: тут знаходився відділ Народної освіти, частину будинку орендував окружний суд, також був розміщений гуртожиток для студентів хімічного технікуму. 

 Детальніше про актив

(Житловий будинок ⅩⅨ ст.) 

Оренда цього активу може стати вигідним вкладенням для вашої справи, а інвестиції допоможуть зберегти історичну спадщину та гармонійний архітектурний ансамбль Вірменської площі. 

(Будинок казенної палати (Окружний суд)

Для того, щоб вдало взяти участь в аукціоні – користуйтеся інструкцією

А щоб бути завжди в курсі найцікавіших та найвигідніших аукціонів – підписуйтесь на наш телеграм канал Оренда в Україні.

Також кожен може підписатися на спеціальну розсилку і щотижня отримувати актуальну інформацію про вже оголошені аукціони на електронну пошту. Підписатися – http://bit.ly/3jjSDQA