A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Роль держави – створення та забезпечення дотримання правил гри, рівних для всіх учасників ринку

24 вересня 2021 року Голова Фонду державного майна України взяв участь у круглому столі на тему «Державне майно: можливості та перепони для приватних інвестицій».

Під час заходу учасники обговорили інструменти для залучення інвестицій в економіку України, а також шляхи усунення перепон, які заважають цьому процесу.

За словами Голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, Україна потребує інвестицій, разом із тим, зберігається нагальна необхідність доопрацювання законодавства та підзаконних актів для залучення інвестиції через різні форми: приватизацію, оренду та державно-приватного партнерства, концесії тощо.

Він також зазначив про те, що напрацювання дієвих змін є спільною роботою законодавчої та виконавчої гілок влади, балансоутримувачів, Фонду та приватного сектора економіки.

«Ми маємо чітко розділити ролі та відповідальність: держава – розумний і компетентний стратег та арбітр, який створює та слідкує за правилами гри, а бізнес – гравець, який працює за прозорими й зрозумілими правилами», – заявив Дмитро Сенниченко.

Зі свого боку, заступник Голови Фонду держмайна Леонід Антонєнко розповів про визначальну роль нового закону про оренду державного та комунального майна у запровадженні прозорих процедур в сфері оренди.

«Завдяки новому орендному законодавству аукціони з оренди тепер відбуваються на конкурентних і прозорих принципах. Та основною пересторогою інвесторів для участі в аукціонах залишається питання отримання об’єктів оренди у власність – воно потребує окремого розгляду та врегулювання», – зазначив Леонід Антонєнко.

Участь у заході також взяли заступник Міністра інфраструктури Василь Шкураков; член Комітета Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Мотовиловець; Голова Комітета Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кісєль, заступник Голови Фонду держмайна Леонід Антонєнко; представники бізнесу та бізнес-асоціацій, експерти.