A A A K K K

Тарас Єлейко: Два українські порти готові до приватизації вже в цьому році, третій – в наступному

Про процес підготовки Фондом державного майна України з проведення онлайн-аукціонів з приватизації трьох портів повідомив заступник Голови Фонду Тарас Єлейко під час онлайн-дискусії організованої виданням «Kyiv Post» на тему «Потреби України в інфраструктурі: яка вартість?», де обговорювалися питання інфраструктури в Україні, програма Великого будівництва, концесія та приватизація морських портів.

«Фонд держмайна готує до приватизації найближчим часом 3 порти: Усть-Дунайськ, Скадовський та Білгород-Дністровський морські порти», – заявив Тарас Єлейко.

За його словами, порт Усть-Дунайськ буде готовий до аукціону вже в жовтні цього року, а порт Білгород-Дністровський – до кінця 2021 року. Що стосується  Скадовського морського торговельного порту, то його приватизації варто очікувати в наступному році.

Також, заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко акцентував увагу на тому, що всі порти об'єднує одна й та сама проблема, яка впливає на підготовку цих об’єктів до аукціонів – перевантаженість судовими позовами, арештами та різноманітними зобов’язаннями. 

Фонд держмайна вирішує всі ці надзвичайно складні та заплутані проблеми, але, це достатньо довготривалий та кропіткий процес. 

Посилання на об’єкти приватизації:

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ» –
https://privatization.gov.ua/product/yedynyj-majnovyj-kompleks-derzhavnogo-pidpryyemstva-morskyj-torgovelnyj-port-ust-dunajsk-2/

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» –
https://privatization.gov.ua/product/yedynyj-majnovyj-kompleks-derzhavnogo-pidpryyemstva-bilgorod-dnistrovskyj-morskyj-torgovelnyj-port-3/ ;

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Скадовський морський торговельний порт» –
https://privatization.gov.ua/product/yedynyj-majnovyj-kompleks-derzhavnogo-pidpryyemstva-skadovskyj-morskyj-torgovelnyj-port-2/