A A A K K K

Україна з`явиться на радарах найбільших світових інвестиційних фондів – Рустем Умєров

29 вересня Голова Фонду держмайна Рустем Умєров виступив перед учасниками заходу "Ukraine Invest Rebuilding Ukraine with the private sector: International Investment Fair".

"Увесь світ бачить перемоги ЗСУ і не сумнівається в нашій перемозі над агресором. Вже скоро Україна стане епіцентром економічного зростання і головним будівельним майданчиком Європи" - сказав він. 

“України не було на радарі великих гравців. З 2012 року Україна залучила менше $30 млрд доларів прямих іноземних інвестицій. Ми маємо зламати цю тенденцію і змінитися відповідно до вимог часу і потреб країни. Наша глобальна ціль – зростання ВВП України. Зростання в рази”, – зазначив Рустем Умеров.

Голова Фонду відзначив, що найкращі державні підприємства, природні багатства і ліцензії на користування ними – наш національний скарб. На їхній основі будуть побудовані компанії, що стануть зразком корпоративного управління. Решта держмайна має бути прозоро приватизована. 

“Наше завдання – створити Суверенний фонд управління активами. Це наше вікно для роботи з союзниками і для залучення справді великих капіталів”, – наголосив Голова Фонду держмайна України.

Наприкінці виступу Рустем Умєров ознайомив учасників заходу і з найближчими планами Фонду держмайна. А саме – завершити приватизацію якнайскоріше, а до кінця 2022 року провести 150 аукціонів. Перші цьогорічні аукціони продемонстрували наявність попиту на ринку, активність бізнесу та бажання інвестувати в економіку України.