A A A K K K

Спорт попри війну: як оренда держмайна допомагає готувати молодих дзюдоїстів

Сьогодні команді Фонду вдалося поспілкуватися з Евеліною Вовк — президентом федерації дзюдо у Вінницькій області та засновницею Громадської організації “Спортивний клуб дзюдо - Ямпіль “Спарта”. Пані Евеліна розповіла про історію заснування платформи для навчання дітей дзюдо та те, як їй вдалося знайти підходяще приміщення у Фонду держмайна. 

Розкажіть з чого розпочали свою діяльність?

Розпочала викладати цей вид спорту ще у серпні 2017 року в одній зі шкіл міста Ямпіль, Вінницької області. Проте згодом у нас з'явилося більше відвідувачів і нам потрібно було розширюватися. 

Кого тренуєте?

Тренуємо виключно дітей, є молодші, середні та старші групи. Раніше ми тренували середні та старші групи, проте з початку повномасштабного вторгнення було прийнято рішення тренувати і менших діточок, адже багато гуртків закрилися, а енергію підростаючому поколінню дівати десь потрібно. Сьогодні наймолодшим нашим вихованцям 4 роки. 

Розкажіть про об’єкт, який орендуєте у  Фонду держмайна?

У Фонду держмайна я почала орендувати приміщення з березня 2018 року і по сьогодні. Це окреме приміщення Міністерства Внутрішніх Справ. Колись там тренувалися працівники поліції, але у зв’язку з реформою, скороченню кількості поліції потреба у залі поки що відпала.

Чому обрали саме цей об’єкт?

Приміщення нам підходить, адже це колишня спортивна зала поліції, яка має велику загальну площу та висоту приміщення. Цей об’єкт нам порадили і ми ініціювали оренду. А працівники регіонального відділення фонду держмайна у Вінницькій області допомогли мені підготувати всі необхідні документи. 

Чи вкладали кошти в об’єкт?

Коли ми йшли на об’єкт, то там не було  нормальних вікон, ні опалення. Також приміщення потребувало косметичного ремонту. Ми спільно з батьками наших вихованців ремонтували залу. Батьки допомагали безпосередньо робити ремонт. Загалом було вкладено чимало коштів – більше 70 000 гривень, а вікна нам допомогли замінити через клопотання депутата Вінницької обласної ради нашого регіону.  

Хто тренує дітей?

Сьогодні дітей тренує  майстер спорту з дзюдо СРСР  Гаваза Едуар. В нього на старті мого задуму створити ГО СК дзюдо “Ямпіль Спарта” виявилося бажання вчити дітей єдиноборства. Отак дві людини з спільними інтересами та бажаннями створили  платформу для навчання підростаючого покоління. 

Також, хочу зазначити, що це неприбуткова організація, батьки виключно за свого бажання можуть вносити добровільні внески на розвиток нашого спортивного клубу. 

Плануєте розширюватися?

Взагалі про розширення своєї діяльності думали. Потрібно підшукувати об’єкти, які підходять —  це великі зали із зручним місцем розташування. 

В який момент ви зрозуміли, що хочете тренувати дітей?

В мене дочка займається дзюдо професійно. Вона чемпіонка України, Всеукраїнських та Вінницьких чемпіонатів. Тому я вже маю досвід становлення професійного спортсмена. 

Особисто мені цей вид спорту дуже подобається, адже це філософський спорт, який виховує у дітях , що противника не потрібно добивати, він виховує в дітях філософію поведінки та поваги до старших.  

Чи плануєте брати участь у нових аукцонах Фонду держмайна ?

Маю  гарний попередній досвід участі у торгах, адже труднощів з доступом до інформації не було, працівники регіонального відділення у Вінницькій області допомогли мені з усіма необхідними документами.  Сьогодні, я планую брати участь у торгах якщо зв’являть можливості і цікаві об’єкти.

Що б Ви порадили людям, які тільки планують брати участь в онлайн-аукціонах і хочуть розпочати власну справу?

Насамперед потрібно прораховувати всі фінансові витрати, співпрацювати з органами влади та власником майна. 

Фонд держмайна України підготував спеціальну інструкцію, яка дозволяє ознайомитись з правилами участі в орендних онлайн-аукціонах. Її можна переглянути тут

А щоб бути завжди в курсі найцікавіших та найвигідніших аукціонів – підписуйтесь на наш телеграм канал Оренда в Україні.

Також кожен може підписатися на спеціальну розсилку і щотижня отримувати актуальну інформацію про вже оголошені аукціони на електронну пошту. Підписатися – http://bit.ly/3jjSDQA