A A A K K K

“В 2023 році Фонд держмайна залучив 738 млн грн інвестицій на приватизаційних аукціонах”, – Голова ФДМУ Рустем Умєров

Голова Фонду держмайна Рустем Умєров зустрівся з Першим віцепрем'єр-міністром – Міністром економіки України Юлією Свириденко. Під час зустрічі вони обговорили результати та плани першого кварталу 2023 року, а також виконання доручень Уряду, передачу держпідприємств, заплановані законопроєкти.

Рустем Умєров повідомив, що в 2023 році ФДМУ залучив 738 млн грн інвестицій на приватизаційних аукціонах. До кінця лютого фонд планує отримати ще 480 млн грн від приватизації.

Юлія Свириденко наголосила, що більшість державних підприємств має знайти нових ефективних власників.

«Основна мета приватизації – економічне зростання. На занедбане виробництво приходить новий власник та вкладає кошти в його оновлення. Ми бачимо, що, попри війну, бізнес готовий інвестувати в українську економіку», –  зазначила Перший віцепрем’єр.

Голова ФДМУ також повідомив, що протягом січня-лютого ФДМУ збереже 72 млн грн для держбюджету завдяки запобіганню зловживанням при оцінці нерухомості.

Крім того, Фонд держмайна запускає пілотний проєкт з допомоги бізнесу оцінити збитки, завдані рф.

Рустем Умєров додав, що ФДМУ окремо працює над створенням прозорої системи управління землею, запуском великої приватизації та діджиталізацією реєстрів, яка допоможе створити прозору та цифрову систему управління підприємствами.

Крім того, сторони обговорили виконання доручень Уряду щодо передачі держпідприємств до ФДМУ, а також поточний статус управління ними.