A A A K K K

Співпраця ФДМУ з Американською торговою палатою має покращити привабливість інвестицій в державні активи

17 лютого Голова Фонду держмайна Рустем Умєров зустрівся з членами Американської торгової палати. Сторони обговорили потенційні можливості залучення інвестицій в державні активи та питання покращення бізнес-середовища.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер розповів, що 87% компаній-членів палати готові брати участь у відбудові країни. 70% фірм продовжують працювати в Україні та відкриті для ведення бізнесу, додав він.

Зі свого боку Рустем Умєров разом з командою ФДМУ розповіли про результати роботи та основні пріоритети фонду на 2023 рік. Він наголосив на тому, що ФДМУ дотримується високих стандартів прозорості під час проведення приватизаційних аукціонів. З початку поточного року ФДМУ залучив приблизно 780 млн грн інвестицій.

Крім того, ФДМУ висловив розуміння необхідності вироблення індивідуального підходу в питаннях визначення орендної плати для портів, які працюють на Дунаї чи в рамках Зернової ініціативи. Фонд держмайна розуміє необхідність окремого ставлення до операторів, які позбавлені можливості працювати в портах Великої Одеси через те, що вони не залучені до роботи Зернової ініціативи.

Представники ФДМУ також розказали про ініціативи фонду щодо допомоги бізнесу отримати компенсації від рф за зруйноване майно. Незабаром фонд запускає пілотний проєкт з допомоги підприємцям оцінити ці збитки.

Наприкінці зустрічі Рустем Умєров подякував членам Американської торгової палати за підтримку економіки України в ці часи.

Представники ФДМУ та Американської торгової палати зазначили, що зустріч стала важливим кроком у розвитку взаєморозуміння між двома сторонами та основою для майбутньої співпраці.