A A A K K K

Голова ФДМУ Рустем Умєров зустрівся з представниками норвезької бізнес-спільноти

27 лютого Голова ФДМУ Рустем Умєров провів перемовини з представниками Норвезької бізнес-конфедерації (NHO) та Норвезько-Української торгово-промислової палати (NUCC). Сторони обговорили перспективи норвезько-українського економічного співробітництва та потенційні можливості залучення інвестицій в українські державні активи.

Рустем Умєров розповів про перші інвестиційні підсумки 2023 року. З початку поточного року ФДМУ залучив приблизно 780 млн грн інвестицій. Ще в планах знайти приватних інвесторів для понад 28 спиртзаводів, п’яти КХП, п’яти кар'єрів, декількох торфодобувних підприємств. Також в 2023 році Україна планує відновити велику приватизацію.

Голова ФДМУ наголосив, що Фонд держмайна працює над розробкою нових інвестиційних продуктів, з якими звикли працювати міжнародні інвестори. Головний пріоритет – створення Суверенного фонду. Також в планах Фонд нерухомості, Земельний фонд, Фонд прямих інвестицій.

Наприкінці зустрічі Рустем Умєров подякував представникам норвезької бізнес-спільноти за підтримку та сприяння у розвитку норвезько-українських відносин, а також за зацікавленість норвезьких компаній у реалізації інвестиційних проєктів в Україні.

NHO – найбільша організація роботодавців Норвегії, член BusinessEurope (провідної бізнес-асоціації ЄС). NHO налічує 30 тис. членів – від маленьких сімейних фірм до транснаціональних компаній. Організація складається з 10 регіональних відділень, має офіс у Брюсселі. NUCC – торгова палата, створена задля розширення та посилення комерційної співпраці між Україною та Норвегією.