A A A K K K

ФДМУ удосконалюватиме оцінку в Україні за підтримки Міністерства фінансів США

27 лютого заступник Голови ФДМУ Юлія Бєлова провела перемовини із представниками Офісу технічної підтримки Міністерства фінансів США про оцінку в Україні. У Офісі запевнили у продовженні підтримки ініціатив ФДМУ, зокрема законодавчих, у сфері оцінки. Зараз ФДМУ сфокусований на повному приведенні оцінки в Україні до Міжнародних стандартів оцінки.

Учасники зустрічі обговорили план допомоги у вдосконаленні методики визначення збитків внаслідок війни, законодавства та переходу до Міжнародних стандартів оцінки. Крім того Юлія Бєлова представила план з технічної допомоги Фонду у оптимізації систем режиму оцінки, ліцензування оцінювачів та санкцій у разі їхньої неправомірної поведінки.

Заступник Голови подякувала представникам держави-союзника за підтримку. 

Раніше ми розповідали про роботу ФДМУ над сервісом  зі зберігання та рецензування звітів про оцінку збитків бізнесу внаслідок агресії рф – https://www.spfu.gov.ua/ua/news/9409.html. ФДМУ прагне гарантувати рецензування та захист кожного такого звіту.

Ми вкотре рекомендуємо постраждалим підприємцям уже зараз замовляти оцінку завданих збройною агресією збитків. Її проведення зараз гарантує вам якомога скорішу подачу міжнародного позову проти агресора на стягнення компенсацій щойно запрацює відповідний механізм.