A A A K K K

‎Верховна Рада запровадила новий механізм ліквідації держпідприємств, який допоможе відшукати вкрадене майно — Перший заступник Голови ФДМУ на телемарафоні «Єдині новини»

Верховна Рада підтримала ініціативу Фонду держмайна про запровадження нового механізму ліквідації непрацюючих державних підприємств. Про це в прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій. 11 квітня парламент проголосував за відповідний законопроєкт №8205 в другому читанні та в цілому.

За словами Дениса Шугалія, зараз в Україні нараховується понад 1200 непрацюючих державних підприємств, які існують на папері. «Раніше ліквідатори працювали безкоштовно або за рахунок держбюджету, тому підприємства майже не ліквідовувалися та накопичували борги», — зазначив Денис Шугалій.

Проголосований законопроєкт запроваджує новий принцип оплати роботи ліквідаторів. У випадку, якщо вони знайдуть вкрадене майно держпідприємств, ліквідатори отримають від 3% до 5% від його вартості, розповів Денис Шугалій. Це відбудеться після того, як це майно буде продане на відкритих аукціонах Prozorro.Продажі, додав він.