A A A K K K

ФДМУ та саудівська інвестиційна компанія SALIC разом працюватимуть над створенням нових аграрних проєктів в Україні

Фонд держмайна України та державна компанія SALIC з Саудівської Аравії створили спільну робочу групу, яка працюватиме над проєктами в аграрному секторі. В пріоритеті будівництво на території України нових підприємств з переробки сільхозпродукції та спільне виробництво добрив.

“Фонд може запропонувати для інвестицій широкий спектр державних об’єктів зі сфери агробізнесу  — від спиртзаводів та елеваторів до підприємств з виробництва добрив. І інтерес до України таких компаній, як SALIC — це сигнал довіри міжнародної бізнес-спільноти до нашої держави і перспектив, які ми можемо запропонувати. Ми цінуємо кожного відповідального інвестора, який готовий сьогодні підтримати українську економіку”, — зазначив Рустем Умєров, Голова ФДМУ.

Компанія SALIC інвестує в сільське господарство та тваринництво по всьому світу і обирає в якості партнерів країни, які мають конкурентні переваги у виробництві продуктів харчування та відкриті для міжнародних ринків експорту. Вона належить Державному інвестиційному Фонду королівства Саудівська Аравія та має багаторічний досвід створення агрохолдінгів, в тому числі й в Україні. Аграрний холдинг Continental Farmers Group обробляє 195 тис. га землі в Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. 

Досвід компанії в сільськогосподарському виробництві вміло поєднується з використанням передових технологій, сучасного обладнання та сільськогосподарської техніки, а також з комплексним, ефективним і раціональним використанням природних і земельних ресурсів.