A A A K K K

#Підприємства ФДМУ: ДП «Київоблагроліс» планує отримати дохід на рівні 20 млн грн за результатами роботи у 2023 році

Державне підприємство «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» планує в поточному році отримати дохід на рівні 20 млн грн, у тому числі за рахунок збільшення цін реалізації лісопродукції до рівня ринкових. Отримані кошти  підуть частково на погашення заборгованості, що утворилась за попередні періоди, частково — на розвиток лісогосподарств, що входять до складу підприємства.

У жовтні 2022 року ДП “Київоблагроліс” було передано зі сфери управління Київської обласної державної адміністрації до сфери управління Фонду державного майна. На момент передачі підприємство вже мало накопичені борги. Станом на 31.10.2022 року кредиторська заборгованість ДП «СЛП «Київоблагроліс» складала 29,3 млн грн, з якої заборгованість із виплати заробітної плати – 11, 6 млн грн, заборгованість по платежах до бюджетів усіх рівнів та державних цільових фондів – 7,7 млн грн. ФДМУ було прийнято рішення про зміну керівництва, 27.02.2023 року виконуючим обов’язки генерального директора було призначено Сергія Діденко.

Сьогодні на підприємстві проведена інвентаризація майна. Крім того, за результатами аналізу ринкових цін на деревину були змінені ціни реалізації та визначені обсяги заготівель лісопродукції на найближчий період. Водночас новий менеджмент підприємства планує поліпшення якісного складу лісів та збільшення площ молодих насаджень.

“Маємо намір активно займатись відновленням лісів, а також підвищенням їхньої продуктивності. В тому числі за рахунок заміни малоцінних низькопродуктових насаджень на високопродуктивні, заліснення деградованих земель, які не використовуються в сільському господарстві, організації лісонасінневої справи та лісових розсадників. Крім того, у планах підприємства — організація ведення мисливського господарства, вирощування та реалізація декоративних рослин, обладнання та експлуатація рекреаційних пунктів та місць відпочинку”, — говорить Сергій Діденко.

Загальна площа земель, які знаходяться в постійному користуванні  Спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Київоблагроліс» становить 36 663 га, до складу лісгоспу входить 14 агролісництв Київської області (Димарське, Дитятківське, Сидоровицьке, Кропивнянське, Оливське,  Шпилівське,  Іванківське,   Богуславське,  Ісайківське, Поліське, Бородянське, Тетіївське,  Таращанське та Хотівське агролісництва).

В травні працівниками підприємства були висаджені нові зелені насадження на території Крюківщинського старостенського округу Бучанського району Київської області. Зокрема було висаджено саджанці «ялини європейської» та «липи серцелистої».