A A A K K K

68 млн грн в бюджет та мінус 368 млн грн боргів — підсумки приватизації ФДМУ цього тижня

З 10 по 14 липня сума переможних ставок приватизаційних аукціонів Фонду держмайна сягнула 68,4 млн грн. У 23 аукціонах взяли участь 158 учасників, а завдяки конкуренції ріст вартості активів склав 28% від стартової ціни.

Цього тижня у попиті здебільшого була приватизація нерухомості. Серед активів — адмінбудівлі на Тернопільщині, Вінничині та Кіровоградщині, нежитлові будівлі у Львівській області, а також групи виробничих приміщень у м.  Здолбунові Рівненської області. Також нового власника отримав майновий комплекс Угерського спиртового заводу.

Торгами з найбільшою кількістю учасників цього тижня став аукціон з продажу активів ДП “Укрспирт”, за які змагалися 29 учасників. Переможна ставка склала 4 млн грн – таким чином, вона зросла у 12 разів, із 326 тис. стартової (балансової) вартості.

З 17 по 21 липня Фонд держмайна планує провести 12 приватизаційних аукціонів. Інвесторам пропонуємо придбати майновий комплекс ДП “Житомирторф”, майно Навчально-виробничої майстерні, Будівлі столярного виробництва у Волинській області, а також базу відпочинку "ПЕРЛИНА" на Миколаївщині.

Ви можете зробити свій внесок у перемогу України, взявши участь в аукціонах ФДМУ, адже всі кошти від приватизації держмайна йдуть на підтримку Сил оборони.

Запрошуємо ознайомлюватися з новими пропозиціями на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі «Приватизація в Україні».