A A A K K K

Фонд держмайна планує продати на відкритому аукціоні Нігинський кар’єр з видобутку вапняку, гіпсу, декоративного та будівельного каменю на Хмельниччині

Фонд держмайна виставив на відкритий аукціон Нігинський кар’єр в Хмельницькій області. Основним видом діяльності підприємства відповідно до Статуту є видобуток будівельного та декоративного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Торги відбудуться 31 липня, стартова ціна (балансова вартість активу) — 26,4 млн грн.

Підприємство виставляється на продаж як Єдиний майновий комплекс, до складу якого входять 38 об’єктів нерухомості (цехи, склади та корпуси) загальною площею 15491 м², а також 34 транспортні засоби. Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках площею 79,6 га. 

В користуванні ДП “Нігинський кар’єр” знаходиться Нігинсько-Вербицьке родовище вапняку, який придатний в якості сировини для виробництва будівельного вапна, будівельного щебню, вапнякового борошна, а також в якості реагенту для цукрової галузі.

Протягом останніх років діяльність підприємства була збитковою. Переможець аукціону буде зобов’язаний погасити борги у розмірі майже 88 млн грн, у тому числі і заборгованість по заробітній платі. Станом на кінець першого кварталу 2023 року штатна чисельність персоналу на підприємстві — 71 співробітник.