A A A K K K

Уряд створює передумови для старту великої приватизації та посилює боротьбу з економічним тероризмом

Кабінет Міністрів визначив порядок авторизації та організації проведення електронних аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації, ухваливши відповідну постанову на засіданні 18 липня.

Відтепер оператори електронних майданчиків, які будуть відбиратися для проведення електронних аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації, повинні відповідати наступним вимогам:

  • мати статус авторизованого (попередньо авторизованого) для проведення е-аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації безперервно протягом більше, ніж двох років;

  • бути оператором е-майданчика, через якого переможці е-аукціонів малої приватизації уклали договори купівлі-продажу на загальну суму не менше 10 млн грн;

  • бути оператором е-майданчика, через якого переможці е-аукціонів малої приватизації за 2 останні роки уклали не менше 3 договорів купівлі-продажу об'єктів малої приватизації на загальну суму не менше 7,5 млн грн.

Крім того, Уряд зробив ще один крок, направлений на боротьбу з економічним тероризмом під час проведення приватизаційних торгів. Якщо переможець приватизаційного аукціону відмовиться від перемоги, право на викуп об'єкту автоматично перейде до наступного учасника конкурсу за розміром запропонованої суми. Якщо і він відмовиться від викупу, він також позбавляється гарантійного внеску. Таким чином, в разі зриву приватизаційного аукціону, до держбюджету буде перераховуватися 40% від стартової ціни об'єкта (гарантійний внесок переможця в розмірі 20% і гарантійний внесок другого учасника в розмірі 20%).