A A A K K K

ФДМУ запустив дашборд зі статистикою продажу держмайна в реальному часі

В ФДМУ вважають, що всі процеси, пов’язані з приватизацією, мають бути максимально прозорими та зрозумілими для всіх українців. Тому Фонд запустив ДашбордSPFU, з якого кожен бажаючий може дізнатись ключові показники приватизації на відкритих аукціонах в режимі онлайн.

Дашборд реалізовано на базі сервісу Google —  Looker Studio (раніше відомого як Google Data Studio). Базою даних для нього слугує ресурс bi.prozorro.sales (дані з платформи Прозорро.Продажі). Масив даних охоплює характеристики майже 8 тисяч аукціонів за період з 2018 року — моменту початку продажів держмайна через відкриті аукціони.

“Такий інструмент стане в нагоді потенційним інвесторам, аналітикам, журналістам, студентам, депутатам, а також всім звичайним українцям, які цікавляться питанням приватизації. У нашому Дашборді можна, наприклад, подивитись скільки коштів залучив Фонд від продажу державного майна, яке багато років генерувало збитки для бюджету", — пояснює Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій.

Фонд активно рухається вперед в процесі цифровізації. Головна мета — запровадити якісні та зручні діджитал-рішення для всіх стейкхолдерів.

Сервіс ДашбордSPFU — usability. В ньому можна налаштувати різні фільтри і за допомогою них просто та зручно знайти потрібну інформацію, яка також виводиться на екран у вигляді інфографіки. Через сервіс можна також подивитись параметрами майбутніх аукціонів, які вже оголошені — дізнатись про дату їх проведення, стартову ціну, перейти за посиланням та ознайомитись з об’єктом та умовами аукціону.