A A A K K K

Фонд держмайна планує продати «Полтавський комбінат хлібопродуктів» — працююче підприємство, що займається виробництвом борошна

Фонд держмайна виставив на відкриті торги Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродуктів». Основним видом діяльності відповідно до Статуту є здійснення робіт, пов’язаних з виробництвом продуктів борошномельно-круп’яної промисловості. Онлайн-аукціон відбудеться 3 серпня, стартова ціна (балансова вартість активу) — 24,3 млн грн.

До складу активу входять 168 об’єктів нерухомості (адміністративні будівлі, склади для зберігання готової продукції, будівля залізничного прийому, млин, котельні тощо) загальною площею 74 974,8 м². Площа всіх земельних ділянок ЄМК ДП становить 28,3108 га (5 земельних ділянок на праві постійного користування, дві з них у Полтаві, інші — в області). Також на балансі підприємства обліковуються 22 одиниці транспортних засобів (автомобілі, тепловози, причепи і трактори) та 1 643 одиниці обладнання.

Сьогодні «Полтавський комбінат хлібопродуктів» збитковий, адже станом на 31 березня поточного року має прострочену кредиторську заборгованість у розмірі 128,9 млн грн (зокрема, заборгованість із виплати заробітної плати) та поточну кредиторську заборгованість — 2,1 млн грн. На підприємстві працювало 70 співробітників станом на кінець першого кварталу 2023 року.